Volledig scherm
© Thinkstock

Jongere uit Hof van Twente verkiest drank boven drugs

GOOR - Er worden minder drugs gebruikt door jongeren in Hof van Twente dan aanvankelijk gedacht. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau Mark Bench en de Stichting Mainline. Laatstgenoemde stichting zet zich in voor de verbetering van gezondheid en kwaliteit van leven van drugsgebruikers. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad naar aanleiding van signalen van politie en jeugdwerkers en is bedoeld om inzicht krijgen in de omvang van het drugsgebruik onder jongeren in Hof van Twente.

Drugsmisbruik blijkt echter geen acuut probleem. Het komt voor, maar beperkt zich tot specifieke groepen jongeren, naar schatting betreft het 10 tot 20 inidividuen, verspreid over twee groepen in Goor en Delden. De gebruikers zijn allemaal ouder dan 18 jaar. Wel signaleren de onderzoekers dat druggebruik normaler gevonden wordt. Jongeren weten wat er te krijgen is en weten ook hoe ze er aan komen.

Alcohol
Groter probleem is het alcoholgebruik onder jongeren, zo concluderen de onderzoekers. Landelijk heeft 53 procent van de 13-jarigen ooit alcohol gedronken, in Hof van Twente is dit 67 procent. Opvallende conclusie uit het onderzoek: ouders keuren het vaak goed en faciliteren het drinken van alcohol in sommige gevallen zelfs.

Hengelo e.o.