Volledig scherm

Jury kiest mooiste tekeningen Heerlijck Zicht

DIEPENHEIM – De jury van de tekenwedstrijd ‘In het voetspoor van de dominee’ heeft vijf winnaars aangewezen, die vrijdag 29 september ontvangen en gehuldigd worden in Diepenheim. 

Uit een totaal van 64 inzendingen werden de volgende winnaars gekozen : Arjen Hoogervorst (Hengelo), J. Somhorst (Enschede), Henk Thüss (Enschede), Nico Nijkamp (Diepenheim) en Ben Eggermont (Apeldoorn) .

Vrije impressie

Bij de door De Twentsche Courant Tubantia uitgeschreven lezerswedstrijd kregen deelnemers aan de wandel- en fietstocht rond Goor en Diepenheim een schetsblok met een setje potloden. Daarmee konden ze een vrije impressie maken van het landschap en de kunstwerken langs de route. De manifestatie Heerlijck Zicht was gebaseerd op de boekenreeks van dominee Jacobus Craandijk (1834-1912) , die ruim een eeuw geleden als schrijver en wandelliefhebber door Gelderland en Overijssel trok.

  1. Bij toeval campingbaas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’
    PREMIUM

    Bij toeval camping­baas van Mooi Delden: ‘Zonder mijn ongeluk was ik hier nooit gekomen’

    DELDEN - Waar de meeste kampeerterreinen in de gemeente van ouder op kind worden doorgegeven, is dat bij Mooi Delden niet het geval. Met ingang van 2018 is Michael Koning ter Heege (26) mede-eigenaar van de groene oase op De Mors. En binnen een aantal jaar neemt hij de camping zelfs in zijn geheel over. „Ik ben hier puur bij toeval terecht gekomen. Nu prijs ik mijzelf er gelukkig dat ik deze kans heb gekregen.”

Hengelo e.o.