Volledig scherm
Lotte Grotholt is artistiek leider en voorzitter van het team dat het festival van jong muzikaal talent organiseert. © Lotte Grotholt

Kamerfestival voor muzikaal talent in Diepenheim

DIEPENHEIM - Diepenheim krijgt half februari zestig conservatoriumstudenten over de vloer voor 'het jongste kamermuziekfestival van Nederland'.

Jonge klassieke talenten van conservatoria een podium geven om het (jonge) publiek in Twente kennis te laten maken met 'de schoonheid van klassieke muziek in al haar vormen': dat is één van de doelstellingen van de eerste editie van IN DOORS, het kamermuziekfestival op 14, 15 en 16 februari in het Stedeke. Het andere doel: klassieke talenten van 20 tot 27 jaar een extra kans te geven zich aan het publiek te presenteren.

Niet veel voor jongeren

De 21-jarige Diepenheimse Lotte Grotholt is de artistiek leider en voorzitter van het festivalteam. Daarvan maken ook Isabelle Haverkort (pr en programmeur), secretaris Sander Borst en penningmeester Tim Staal deel uit. Grotholt volgt een bacheloropleiding aan het conservatorium in Amsterdam en is als deelneemster aan het festival met haar altviool te horen. "In Twente gebeurt er niet veel voor jonge muzikanten en muziekscholen hebben het ook niet makkelijk. Wij willen laten zien hoe jonge musici muziek maken en hopen op een breed publiek, van jong tot oud. We willen een een steentje bijdragen aan het verbeteren van de situatie", vertelt Grotholt.

Op vrijdag de 14de kunnen bezoekers in cultuurcentrum Herberg de Pol luisteren naar twee muzikale sprookjes. Op zaterdag- en zondagmiddag zijn er in Diepenheim muzikale wandelingen. Daarbij laten de studenten op tien plekken alle vormen van klassieke muziek horen. De optredens op de locaties, die vlakbij elkaar liggen, duren telkens zo'n 20 minuten. Zaterdagavond de 15de is er in Herberg de Pol een concert. Deelnemers uit Twente geven zondagmiddag nog een concert om hen extra voor het voetlicht te brengen.

Stichting

Voor het festival is de stichting IN DOORS chambermusic festival opgericht, een zogeheten algemeen nut beogende instelling. Dat betekent dat donaties extra belastingvoordeel opleveren: de gift wordt voor 125 procent in aanmerking genomen bij het opgeven van aftrekposten.

Diepenheimer Henk Kamp, voormalig minister, zit in het comité van aanbeveling.

Kaarten zijn te koop via indoors-chambermusicfestival.nl/tickets, aan de kassa van Herberg de Pol, via indoors.cmf@ gmail.com en via 06 39815751. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Hengelo e.o.