Volledig scherm
© Bert Kamp

Kijkje achter schermen in gemeentehuis in Goor

GOOR - De gemeente Hof van Twente vierde zaterdag haar 15de verjaardag met een drukbezochte open dag in het gemeentehuis in Goor.

Wat gebeurt er nou eigenlijk in dat grote gemeentehuis met je belastingcenten? Wie zich dat afvraagt had zaterdag dé uitgelezen kans om eens een kijkje achter de schermen te nemen in het kloppend hart van de gemeente Hof van Twente.

Op de grootschalige open dag stonden de deuren tot aan elke uithoek van het gemeentehuis open. Wie de rode voetjes op de vloer volgde, maakte vanzelf een bijna uur durende wandeltocht door het gebouw.

Speurtocht

Er was vermaak voor jong en oud. In de foyer stond een zandbak, de raadszaal was het toneel van een bingo voor de oudere bezoeker. Voor de kinderen was er een speurtocht, waarbij ze op zoek moesten gaan naar de ambtsketen van burgemeester Ellen Nauta.

Buiten gaven brandweer en politie demonstraties. De hulpdiensten werken dagelijks samen met de gemeente en grepen de open dag aan om zichzelf ook te laten zien. Een auto werd losgeknipt, vlammen sloegen hoog uit de pan. De spectaculaire demonstraties trokken veel bekijks.

Binnen vertelden tal van ambtenaren over het werk dat ze dagelijks in het gebouw doen.

Hengelo e.o.