Volledig scherm
© Facebook Karin Michorius

Kippenboer uit Bentelo dreigt video van eiervandalen online te zetten

BENTELO - „Het zijn vandalen, jongeren”, wijst Marco Michorius als daders aan van het kapot gooien van 300 tot 400 eieren bij zijn bedrijf in Bentelo. „Nee, geen dieven deze keer.”

Al te veel ruchtbaarheid wil Michorius er eigenlijk niet aan geven, aan de vernielingen. „Dat trekt misschien alleen maar meer kwajongens aan.” Hij denkt dat publiciteit na de diefstal van zo’n 450 eieren op 24 november, ook de ongewenste aandacht van afgelopen vrijdagnacht heeft getrokken.

Camerabeelden

Toch zette zijn vrouw camerabeelden van de daders op haar Facebookpagina. „Je hoopt dat er bijvoorbeeld ouders zijn die hun kinderen herkennen. Want zijn volgens mij gewoon jongeren geweest.” Michorius zegt via Facebook de daders eerst de kans te geven zichzelf te melden. Zo niet, dan zet ze beelden van de bewakingscamera's online er wordt er aangifte gedaan.

Buurtbewoners

Er zijn wel eens eerder eieren kapot gegooid, die voor de verkoop voor bijvoorbeeld buurtbewoners buiten bij de boerderij aan de Bentelerhaarweg staan. „En er werden eerder ook wel eens eieren kapot gegooid. Zo rondom de kermis. Maar dan werd er altijd netjes voor betaald. Zat het geld netjes in het kistje”, zegt Michorius. „We doen dit al 15 jaar, maar het punt dat we er mee stoppen komt nu wel naderbij.”

  1. Diepenheim bereidt zich voor op Kunstmoment

    Diepenheim bereidt zich voor op Kunstmo­ment

    Diepenheim - Diepenheim maakt zich op voor Kunstmoment dat van 18 tot 28 oktober in het stedeke en in het buitengebied wordt gehouden. Maandagmiddag arriveerde aan de Oude Borculoseweg op een dieplader van het Almelose transportbedrijf Bolk het 3.80 meter hoge kunstwerk De Oermoeder van kunstenares Lotje de Lussanet die sinds een half jaar in Diepenheim woont. De Oermoeder kreeg met behulp van een kraan een plek naast de Noordhollandse schuur van erve De Helle van Mara ter Kuile en Jan-Willem van Beusekom in het buitengebied. Het kunstwerk van cortenstaal is voor Kunstmoment uit de beeldenroute rondom Slot Zeist gehaald waar het enkele jaren staat en zal na Kunstmoment weer naar Zeist terugkeren. De Oermoeder is bedoeld als eye-catcher voor ander werk van Lotje de Lussanet dat in de schuur aan de Oude Borculoseweg staat.

Hengelo e.o.