Volledig scherm
© Facebook Karin Michorius

Kippenboer uit Bentelo dreigt video van eiervandalen online te zetten

BENTELO - „Het zijn vandalen, jongeren”, wijst Marco Michorius als daders aan van het kapot gooien van 300 tot 400 eieren bij zijn bedrijf in Bentelo. „Nee, geen dieven deze keer.”

Al te veel ruchtbaarheid wil Michorius er eigenlijk niet aan geven, aan de vernielingen. „Dat trekt misschien alleen maar meer kwajongens aan.” Hij denkt dat publiciteit na de diefstal van zo’n 450 eieren op 24 november, ook de ongewenste aandacht van afgelopen vrijdagnacht heeft getrokken.

Camerabeelden

Toch zette zijn vrouw camerabeelden van de daders op haar Facebookpagina. „Je hoopt dat er bijvoorbeeld ouders zijn die hun kinderen herkennen. Want zijn volgens mij gewoon jongeren geweest.” Michorius zegt via Facebook de daders eerst de kans te geven zichzelf te melden. Zo niet, dan zet ze beelden van de bewakingscamera's online er wordt er aangifte gedaan.

Buurtbewoners

Er zijn wel eens eerder eieren kapot gegooid, die voor de verkoop voor bijvoorbeeld buurtbewoners buiten bij de boerderij aan de Bentelerhaarweg staan. „En er werden eerder ook wel eens eieren kapot gegooid. Zo rondom de kermis. Maar dan werd er altijd netjes voor betaald. Zat het geld netjes in het kistje”, zegt Michorius. „We doen dit al 15 jaar, maar het punt dat we er mee stoppen komt nu wel naderbij.”

Hengelo e.o.