Volledig scherm
Pannenkoeken bakken: zó kan het ook. © Emiel Muijderman

Kleurrijk in Goor: Syrische soep en klompendans

GOOR - Van de opblaasbare voetbalarena op de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Goor wordt op zaterdag gretig gebruik gemaakt. Kinderen, veelal gehuld in shirtjes van een keur aan verschillende voetbalclubs of landenteams, werken zich in het zweet. Ze komen onder meer uit Eritrea en Syrië of hebben een Nederlandse of Turkse achtergrond.

Het maakt voor de teamindeling niets uit, iedereen doet mee. Dat ze elkaar niet altijd kunnen verstaan, dat maakt niets uit. De taal van voetbal is immers universeel. En daar hadden de organisatoren van de eerste editie van het festival ‘Kleurrijk in de Hof van Twente’ ook op gehoopt. Ontmoeting tussen verschillende culturen staat namelijk centraal bij het evenement.

Proeven

Het prachtige weer zorgt ervoor dat vrijwel alle activiteiten buiten plaats kunnen vinden. De bezoekers kunnen proeven van Eritrese pannenkoeken, Syrische soep of Twentse kniepertjes. Ook wordt er brood gebakken en wie dat wil kan zich een nieuwe coupe laten aanmeten bij de Syrische kapper.

Klompendans

En de Muziekschool Hof van Twente heeft de afsluiting van het jaar verplaatst naar deze zaterdag, zodat er ook volop muziek is. Als de studenten even pauze houden, neemt een groepje Eritreeërs het over. Klompenmaker Harry Ezendam, die met zijn standje naast de Oost-Afrikanen staat, haakt tot groot genoegen van de aanwezigen in op de muziek met een Oudhollandse klompendans.

Hengelo e.o.