Koets’nkeerls viert jubileum in Diepenheim met toppunt van nostalgie

videoDIEPENHEIM - Een betere manier om het 50-jarig bestaan te vieren, konden ze bij de Koets’nkeerls niet bedenken. En zo trad de vereniging zaterdag in Diepenheim op als gastheer van het nationaal kampioenschap voor authentiek gerij.

Het was het mooiste aan rijtuigen dat Nederland te bieden heeft dat er op het terrein van kasteel Warmelo was te zien. De deelnemers hadden zich voor het kampioenschap geplaatst via eerdere concoursen. 

Daarbij werden de rijtuigen, het tuig en de kleding met name beoordeeld op hun authenticiteit. Waardoor de bezoekers zich konden laven aan het toppunt van nostalgie. Rond de wedstrijd was een uitgebreid randprogramma opgezet, met onder meer een optocht van zo'n 50 rijtuigen en een defilé, waarbij elke wagen met en korte uitleg aan het publiek werd gepresenteerd.

Uitslagen. Alle categorieën eerste prijs: Roel de Vries (179,25 punten, rijtuig 15, Prince Albert). Eponatrofee: Hans Duisters (594,25 punten, rijtuig 2, Phaéton). Mensport traditie trofee: Irma Voorn van Sleeuwen (571,50 punten, rijtuig 21, Dennet Gig). Publieksprijs: Yvonne Schalkers-Kitzen, (rijtuig 13, Dos á Dos).

Volledig scherm
Sfeerbeeld van het nationaal kampioenschap authentiek gerij in Diepenheim. © Robin Hilberink

Hengelo e.o.