Volledig scherm
Jisse Gierveld © Laura Bausch/Max Models

Komt de nieuwe Doutzen uit Ambt Delden?

ALMELO - Jisse Gierveld (16) uit Ambt Delden stort zich volledig op een carrière als model. „Ik wil hier echt mijn beroep van maken.”

Het liefst waren we een dag meegelopen. Kijken hoe het achter de schermen gaat, wat Jisse Gierveld allemaal moet doen en laten om het ver te schoppen in de modellenwereld. Maar dat zag de 16-jarige blondine uit Ambt Delden niet zitten. Te veel afleiding.

Verstoren
Het zou haar concentratie kunnen verstoren en dat risico wil ze liever niet nemen. „Ik ga ook altijd in mijn eentje naar een casting”, vertelt ze. „Met de trein naar Groningen. Drie uur heen en drie uur terug voor tien minuten, en dan weet je nog niet eens of ze je willen hebben. Ja, het is best wel eenzaam werk, maar dat vind ik niet erg.”

Fulltime model
Want het is werk. Jisse Gierveld is sinds kort fulltime model. Een maandje geleden rondde ze haar mavo af, al eerder nam ze het besluit om geen vervolgstudie te doen. De focus gaat volledig op het modellenwerk. „Als ik het wil, moet ik nu mijn kans grijpen.”

Doutzen
We proberen erachter te komen hoe groot de kans is dat Jisse Gierveld doorbreekt in de modellenwereld. Of ze bijvoorbeeld een nieuwe Doutzen Kroes kan worden. Dat blijkt lastig in te schatten. Ook zelf kan ze daar niet veel over zeggen. Behalve dat de verzoeken binnenstromen, er ook vanuit het buitenland interesse is, haar maten goed zijn en ze er alles voor over heeft om te slagen.

„Ik wil er echt mijn beroep van maken", zegt ze. "Het is een wereld die leuk is, maar ook heel hard kan zijn. Iedere casting is eigenlijk een vleeskeuring; je moet er gewoon goed uit zien. Daar moet je tegen kunnen. Ik trek het me niet te veel aan. Het is normaal dat je tien castings doet en er maar bij één uitgepikt wordt. Ze zoeken nou eenmaal een beeld bij hun plaatje.”

'Ik ben niet veranderd'
Op haar middelbare school De Waerdenborch in Goor wisten ze dat ze model was. En daar werd rekening mee gehouden. „Als ik goede cijfers haalde, mocht ik weg voor een shoot.” Haar modellenstatus veranderde overigens weinig aan haar populariteit op school. „Ze kennen me zoals ik ben. En ik ben niet veranderd.”

Volledig scherm
Jisse Gierveld © Laura Bausch/Max Models

Hengelo e.o.