Volledig scherm
Dien Westerink-Kuipers, met cape en kroontje. © Rob Steentjes

Kroon en taart voor 100-jarige Dien Westerink-Kuipers uit Delden

DELDEN - Taart, koffie en slingers in de ontvangstruimte van het woon-zorgcentrum De Wieken in Delden. Want bewoonster Dien Westerink-Kuipers is 100! "Je moet gewoon blijven ademen, dan gaat dat vanzelf."

Op een duofiets en voorzien van een koningsmantel en kroon, komt de 100-jarige Dien Westerink-Kuipers de ontvangstruimte binnengereden. Er wordt voor de jarige gezongen. Dien Westerink vindt het bijzonder dat zoveel mensen de moeite nemen haar te feliciteren, zelfs de burgemeester is gekomen. "Veel te veel eer voor zo'n oud mens als ik", zegt ze.

Quote

Veel te veel eer voor zo'n oud mens als ik

Dien Westerink-Kuipers (100)

Dien zag op 9 september 1919 het levenslicht in Almelo en was het zevende kind in een gezin van dertien kinderen. Toen ze 20 was leerde ze haar man Jan Westerink uit Bornerbroek kennen. Na de oorlog traden ze in het huwelijk en kregen vijf kinderen, drie dochters en twee zonen. In 1975 verloor Dien haar man en een aantal jaren later stierven ook twee van haar dochters.

Ondanks dit grote verdriet zat ze niet bij de pakken neer. Toen haar eigen gezondheid een paar jaar geleden achteruitging, verhuisde ze naar het woon-zorgcentrum De Wieken in Delden.

Rummikub

Daar bevalt het haar uitstekend en heeft ze veel contact met medebewoners. Verder leest ze graag, lost puzzels op en speelt Rummikub met vrijwilligers. Ook maakt ze deel uit van het hersengymnastiekclubje. Ook gaat ze bij goed weer graag de deur uit om te wandelen of om te rijden op de duofiets. Daarbij let ze vooral op bloemen, haar passie. De fysieke ongemakken probeert ze ondertussen zoveel mogelijk te negeren. "En als je 100 bent dan mag er ook wel wat aan je mankeren", zegt ze.

Hengelo e.o.