Volledig scherm
Op de Mors in Delden wordt de laatste paal ‘geslagen’ voor de nieuw te bouwen sporthal. Wethouder Pieter van Zwanenburg heeft de eer. © Frans Nikkels

Laatste paal symboliseert bouwstart Sportpark De Mors Delden

DELDEN - Met behulp van een 15 meter hoge boorkraan plaatste wethouder Pieter van Zwanenburg gistermiddag de laatste funderingspaal voor de nieuw te bouwen sporthal op De Mors in Delden. 

Aan het einde van dit jaar moet de sportaccommodatie, en blikvanger van het vernieuwde sportpark, worden opgeleverd. Als er geen tegenslagen zijn, kunnen de Deldense sporters in voorjaar van 2021 van de nieuwe binnen- en buitenfaciliteiten gebruikmaken.

Laatste paal

Dat de officiële handeling niet werd gepland bij de eerste maar bij de laatste paal, zegt iets over de voortvarendheid waarmee de bouw van start is gegaan. „De afgelopen week waren de weersomstandigheden prima”, vertelt SV Delden-voorzitter Hans van Laarhoven. „Die mogelijkheid wilden we niet onbenut laten. Wie weet wat de rest van de winter ons nog brengt.”

Voor SV Delden (voetbal), Zwart Wit (korfbal), Devoc (volleybal), DHV (handbal) en de Stichting Beheer Registergoederen (SBR) is de officiële bouwstart een moment waarop ze zeven jaar gewacht hebben. Een proces waarin tal van obstakels werden opgeworpen, maar uiteindelijk de aanhouder wint.

Balletje rolt

Huub Oonk, voorzitter SBR: „Het is geweldig te zien dat het balletje, dat soms langzaam aan het rollen kwam, ondertussen gestadig door rolt en dat er steeds meer inzet en enthousiasme ontstaat om de plannen tot een succes te maken. Vereende inspanningen van de clubs en hun vrijwilligers en de gemeente hebben ertoe geleid dat we bij dit heugelijke moment zijn aanbeland.”

Wethouder Harry Scholten, eveneens aanwezig, heeft niets dan complimenten voor de betrokken partijen. „Met vastberadenheid en creativiteit hebben jullie dit voor elkaar gekregen. Dat is iets om trots op te zijn.” Behalve de betrokken clubs, SBR en gemeente, waren locale bouwpartners en installateurs bij de bouwstart.

Slopen

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van de sloop van de oude kantines en kleedkamers van DHV en SV Delden. In november werd er met een groot feest bij SV Delden afscheid genomen van de geliefde accommodatie. Nog voor het einde van het jaar werd het gebouw met de grond gelijk gemaakt en werden de tijdelijke units betrokken.

Hengelo e.o.