Volledig scherm
PREMIUM
© Wouter Borre

Landgoed Twickel in Ambt Delden start omvangrijk natuurproject

AMBT DELDEN - Landgoed Twickel doet mee aan een omvangrijk ‘patrijzenproject’ om de verscheidenheid aan flora en fauna, de biodiversiteit, te stimuleren. Over het belang van de patrijs, de steenuil én de strontvlieg.

De strontvlieg, de patrijs en de steenuil zijn iconen van biodiversiteit en staan ook symbool voor een gezond boerenlandschap. „Strontvliegen in de buurt betekent dat er koeien in de wei lopen en er veel insecten zijn die door patrijzen worden gevoed aan hun jongen. En is er plek voor de patrijs dan is er ook leefruimte voor dieren als de haas en de fazant. Steenuilen in het gebied duiden op kruidenrijke randen langs akkers bij boerderijen met muizen waar de steenuil weer op jaagt. Vandaar de naam ‘patrijzenproject”, legt adjunct-rentmeester Hans Gierveld  van Landgoed Twickel uit.

  1. Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffenis
    PREMIUM

    Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffe­nis

    GOOR - Hasèn Aksema, die in 2004 zijn ex Marisse van der Burg in Goor vermoordde en hun dochter Isra ontvoerde naar zijn geboorteland Libië, heeft z’n voormalige schoonouders om vergeving gevraagd. Tegelijkertijd weigert de man die zijn levenslange celstraf in Nederland tot nog toe ontliep, mee te werken aan een weerzien tussen de grootouders en Isra. De peuter van toen wordt vandaag, ergens in Libië, 18 jaar.

Hengelo e.o.