Bosbaas Gert-Jan Roelofs van landgioed Twickel bij één van de 'reuzen' die op 18 januari 2018 werden geveld door de uitzonderlijk zware storm.
Volledig scherm
PREMIUM
Bosbaas Gert-Jan Roelofs van landgioed Twickel bij één van de 'reuzen' die op 18 januari 2018 werden geveld door de uitzonderlijk zware storm. © Christian van der Meij

Landgoederen Hof van Twente hebben weinig schade van Ciara: ‘Storm was niet van: o help’

DELDEN/MARKELO/DIEPENHEIM  - De schade op landgoederen in de gemeente Hof van Twente door de storm Ciara van afgelopen weekeinde valt in het niet bij de enorme kaalslag door de uitzonderlijk zware storm die 18 januari 2018 over Nederland raasde.

Praat met een rentmeester of één van de bosbazen van landgoederen in Hof van Twente over stormschade en ze noemen allemaal de datum 18 januari 2018. Die donderdag staat in hun geheugen gegrift, niet de storm Ciara van afgelopen zondag(nacht). „De schade van Ciara valt reuze mee en is onvergelijkbaar met die van 18 januari 2018”, vertelt Jasper de Groot van landgoed Twickel, vlakbij Delden. De Groot is één van de twee bosbazen op het 4000 hectare landgoed. De ander is Gert-Jan Roelofs.

Hengelo e.o.