Laura Brinkmans (31) raakte haar baan als evenementenplanner kwijt door corona. Maar bij de pakken neerzitten doet ze niet: ze wordt weddingplanner.
Volledig scherm
PREMIUM
Laura Brinkmans (31) raakte haar baan als evenementenplanner kwijt door corona. Maar bij de pakken neerzitten doet ze niet: ze wordt weddingplanner. © Lars Smook

Laura uit Markelo jaagt haar droom na: ‘Weddingplanner word je juist in tijden van corona’

MARKELO -Je kunt het rustig een opmerkelijke carrièremove noemen. In een tijd waarin een hand, knuffel of kus verboden is en de mensheid inmiddels bijna een jaar verstoken is van feestjes hakte de Markelose Laura Brinkmans (31) de knoop door. Onder de noemer Twente Weddings verzorgt zij straks als het allemaal weer kan en mag je bruiloft van A tot Z. 

 1. Varkensboer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’
  PREMIUM

  Varkens­boer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’

  MARKELO - Tien jaar runde Peter Veltkamp (39) het boerenbedrijf, dat zijn overgrootopa bijna een eeuw geleden in Markelo begon. Als vierde van een generatie, nam hij in 2020 een moeilijk, maar zakelijk besluit: stoppen. Over het vertrek van de laatste dieren en een keuze, waar iedereen wel wat van vindt. „Ik hoef me niet aan de hele wereld te verantwoorden.”
 2. Zijn we in Twente protestmoe? ‘Protesteren om het protesteren, daar heb ik geen goed woord voor over’
  PREMIUM
  met video

  Zijn we in Twente protestmoe? ‘Proteste­ren om het proteste­ren, daar heb ik geen goed woord voor over’

  DELDEN - Protest, protest, protest. Na twee jaar van demonstreren tegen coronamaatregelen, wordt nu de stikstofproblematiek gebruikt als verzet tegen het overheidsbeleid. Door boeren, complotdenkers of antidemocratische oproerkraaiers. In deze derde demonstratiezomer op rij ging verslaggever Maarten Schoon naar Delden om te zien of de mensen al protestmoe zijn.

Hengelo e.o.