Volledig scherm
PREMIUM

Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffenis

GOOR - Hasèn Aksema, die in 2004 zijn ex Marisse van der Burg in Goor vermoordde en hun dochter Isra ontvoerde naar zijn geboorteland Libië, heeft z’n voormalige schoonouders om vergeving gevraagd. Tegelijkertijd weigert de man die zijn levenslange celstraf in Nederland tot nog toe ontliep, mee te werken aan een weerzien tussen de grootouders en Isra. De peuter van toen wordt vandaag, ergens in Libië, 18 jaar.

De opa en oma van Isra, Ger en Clary van der Burg uit het Drentse Peize, werden twee jaar geleden al met het verzoek om vergiffenis van Hasèn Aksema geconfronteerd. Het kwam via het ministerie van Justitie in Libië en de Nederlandse autoriteiten tot hen. Het verzoek werd tot nog toe niet in de publiciteit gebracht.

Waarom de moordenaar van hun dochter en ontvoerder van hun kleinkind met het verzoek kwam is niet duidelijk. Mogelijk omdat hij rond die tijd in Libië is hertrouwd. Hij zou vergiffenis willen, omdat hij anders op de dag des oordeels niet onbezwaard voor Allah kan verschijnen.  

Hengelo e.o.