Volledig scherm
PREMIUM
In het bedrijf van Ortho-flex wordt niet enkel op de traditionele manier gewerkt met gipsafdrukken, maar heeft de technologie veel mogelijk gemaakt voor 3D-printen en beugels die door een computer zijn gemaakt. © Cees Elzenga

Maatwerkbeugels uit de 3D-printer van Ortho-flex uit Goor

GOOR - Per dag gaan bij Ortho-flex zo’n 450 beugels de deur uit. Met uiterste precisie stellen 32 werknemers het maatwerk samen, steeds meer met behulp van geavanceerde technieken. 

Week van de Ondernemer

In het kader van de Week van de Ondernemer halen gemeente en Hofmarketing bedrijven voor het voetlicht. Vandaag: Ortho-flex.

„Gipshappen bij de orthodontist is op zijn retour”, vertelt eigenaar Arnold Janse. „Gelukkig maar, want erg prettig is dat niet. Steeds vaker wordt een scan gemaakt van het gebit en de kaak. Die scans bewerken wij hier en op basis daarvan maken wij een passende beugel.” De beugels zijn bestemd voor kinderen en steeds vaker voor volwassenen die een recht gebit willen, maar ook voor mensen die kaakgewrichtsklachten hebben of die gebaat zijn bij een beugel omdat ze snurken.  „Vroeger was een beugel een luxeproduct, voor mensen die particulier verzekerd waren. Tegenwoordig zijn mensen bereid te betalen voor een beugel; dan maar niet op vakantie, als de tanden maar recht zijn”, aldus Janse. 

Hengelo e.o.