Volledig scherm
PREMIUM
Harold Pullen met zijn Harold Pullen met hond, Boris, een Engelse Stafford, voor het makelaarskantoor dat hij aan zijn zoon Robert heeft overgedragen. © Carlo ter Ellen DTCT

Makelaar en workaholic Harold Pullen (69) uit Markelo bouwt af maar de passie blijft

MARKELO - Makelaar Harold Pullen was 33 jaar een workaholic. Maar, de Markeloër bouwt nu af en heeft  zijn kantoor overgedragen aan zijn zoon Robert. „Een huis kopen of verkopen, is schaken in je hoofd.”

Quote

Betrouw­baar­heid staat bij ons met stip op één, dat is veel belangrij­ker dan geld

Harold Pullen, makelaar

Zijn leven als makelaar heeft eigenlijk altijd in het teken gestaan van werken, werken nog eens werken. Harold Pullen zelf spreekt over 24/7, ofwel dagelijks 24 uur gedurende 7 dagen in de week stond hij klaar. Weekeinde of niet, dat maakte niets uit. „Waar anderen de deur op slot doen, gooien wij de beuk er in. Wij zijn gewoon gedreven en fanatiek.”

Met ‘wij’ bedoelt hij ook zijn zoon en collega Robert, zijn vrouw Henny en officemanager en secretaresse Gerdien Pinkert. „Gerdien is onze rechterhand, onze organisatorische duizendpoot. Zij werkt hier ruim 30 jaar en is zo met ons verweven dat ik haar als ons derde kind beschouw. Mijn echtgenote regelt achter de schermen de administratie. Zij weet wat er komt kijken bij lange dagen en werken in de weekeinden. Dat is een voordeel.”  

Hengelo e.o.