Volledig scherm
Een selfie met Mark Rutte en Klaas Dijkhoff. © kamerfractie VVD

Mark Rutte schiet selfie met leerlingen Stedeke uit Diepenheim

DIEPENHEIM - Hoe is dat, een selfie met premier Mark Rutte en VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in de Tweede Kamer? Nou, dat is 'supergaaf', zei de 9-jarige Flint Paanakker gisteren.

Hij is één van de 21 leerlingen van groep 6 van de openbare basisschool Stedeke in Diepenheim die een bezoek brachten aan het parlement.

Aanleiding waren de uitlatingen eerder dit jaar van Klaas Dijkhoff, VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, dat hij zijn handen van het klimaatakkoord trekt en de kans nihil acht dat hij de 'waslijst aan ingrijpende milieumaatregelen één op één gaat uitvoeren'.

Duurzaamheid

Stedeke besteedt in het onderwijs veel aandacht aan het milieu en duurzaamheid en dat wilde 'Diepenheim' even aan Dijkhoff laten weten. Dijkhoff kreeg van de leerlingen de door hen zelf ontworpen warme trui aangeboden waarmee ze de truienwedstrijd van Hofpower hadden gewonnen.

De kinderen gebruikten de lunch in de VVD-fractiekamer. Ze kregen ook een rondleiding, voordat ze in de bus terug reisden. Docent Bas Relker sprak van een 'bijzondere dag'.

Hengelo e.o.