Volledig scherm
Univé Oost Hof van Twente Triathlon. © Marjan Noteboom

Markelo voor de tweede keer toneel van Hof van Twente Triathlon

MARKELO - De omgeving van de Herikerberg in Markelo is al jaren het toneel van motor-, tennis, zwem- en paardensport. Maar sinds een jaar is het ook het domein van triatleten. Zondag is voor ruim 450 atleten uit Markelo en omgeving het uur U aangebroken. Zij staan dan aan de start van de tweede editie van de Univé Oost Hof van Twente Triathlon.

Deelnemers zwemmen 500 meter, fietsen 20 kilometer en sluiten af met 5 kilometer hardlopen. De finish is in openluchttheater Kösterskoele.

Wachtlijsten
Wie mee mag doen, heeft geluk gehad. De organiserende vereniging TTvW Hof van Twente moest twee dagen na het openstellen van de inschrijving voor de wedstrijd al met wachtlijsten werken. „We hebben dit jaar twee extra startseries toegevoegd aan het programma. Dat zijn in totaal zeventig extra idividuele atleten ten opzichte van vorig jaar. Maar ook die series waren binnen no-time vol. Verder zijn de series voor bedrijventeams en voor de jeugd ook bijna vol”, vertelt Rudi Jansen namens de organisatie.

Aanvang
De eerste serie voor volwassenen begint om 10.15 uur. De laatste deelnemer wordt omstreeks 15.40 uur binnen verwacht. De wedstrijd begint met de jeugdtriatlon. Die start om 9.30 uur, vanaf dat moment is het parcours geheel verkeersvrij.

Parcours
Het fietsparcours volgt de volgende route: Potdijk - Postweg - Winterkamperweg - Hochtweg, - Kluunvenneweg - Leusmanweg - Postweg - Potdijk. De Potdijk is afgesloten vanaf de Rijssenseweg tot en met het zwembad.

De looproute door De Pothoek is als volgt: Potdijk, langs de tennisbanen naar de Goorseweg, Beukenlaantje, Kosterskoele, ligweide zwembad, Potdijk.

Zwembad

Het binnenbad van Zwembad De Vijf Heuvels is deze dag open voor bezoekers. Deelnemers, toeschouwers en bezoekers van het zwembad hebben parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Potdijk, tegenover het tenniscomplex, wanneer deze vol is kan er geparkeerd worden op de weide aan het einde van de Potdijk ter hoogte van de kruising met de Goorseweg.

Herberg De Pot is bereikbaar via het centrum van Markelo, over de Herikeresweg. Buitencentrum hessenheem en Bistro de Loep zijn eveneens bereikbaar via een alternatieve route, de hoofdingang is afgesloten.

Hengelo e.o.