Supervrijwilliger Willian Potman.
Volledig scherm
PREMIUM
Supervrijwilliger Willian Potman. © Annina Romita

Markeloër Willian Potman is een vrijwilliger van de buitencategorie: ‘Geeft mij erg veel voldoening’

MARKELO - Willian Potman uit Markelo is een vrijwilliger. Niets bijzonders. De helft van de Nederlanders draagt dit predicaat. Maar Willian behoort tot de buitencategorie. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt.

 1. Markelose voorzitter vakbond pluimveehouders: ‘Goedkope nieuwe natuur legt rode loper uit voor vogelgriep’
  PREMIUM

  Markelose voorzitter vakbond pluimvee­hou­ders: ‘Goedkope nieuwe natuur legt rode loper uit voor vogelgriep’

  MARKELO - Altijd goed voor een pittige discussie: kies je voor boer of natuur? De vogelgriep zorgt voor verharding van de standpunten aan beide zijden. Markeloër Bart Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, laat zich daardoor niet van de wijs brengen. „We willen in Nederland graag vergroenen, maar het mag niet te veel kosten. Dat heeft consequenties, dat zie je nu aan deze uitbraak van vogelgriep.”
 2. Wethouder Pieter van Zwanenburg zwaait af: ‘Elke periode wel een dossier waarvan je denkt: had een ander dat niet kunnen doen?’
  PREMIUM

  Wethouder Pieter van Zwanenburg zwaait af: ‘Elke periode wel een dossier waarvan je denkt: had een ander dat niet kunnen doen?’

  GOOR - Een grote auto met chauffeur? Niet voor wethouder Pieter van Zwanenburg (63). Op de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Goor staat ‘gewoon’ een bescheiden Peugeot 108 geparkeerd. „Mijn vrouw heeft de gezinsauto mee, omdat daar de kinderzitjes voor de kleinkinderen in zitten. En voor mijn werk rijd ik toch alleen, dus ik heb helemaal geen grote auto nodig.”

Hengelo e.o.