Volledig scherm
© Liselotte Kolthof

Markelose basisscholen over 2 jaar onder één dak

MARKELO - Kindcentrum Markelo moet bij aanvang van het schoolseizoen 2018-2019 in gebruik worden genomen. Dat is althans de wens van de schoolbesturen OPO Hof van Twente, Marcant-BSV en de gemeente Hof van Twente.

Deze drie partijen hebben afgelopen maandag een intentieverklaring ondertekend. Hierin staat dat zij in het nieuw te bouwen kindcentrum een 'optimale samenwerking' willen, in een gebouw waar de ontwikkeling van kinderen van 0 tot en met 13 jaar centraal staat.

Opvang
In het nieuwe kindcentrum Markelo komen in ieder geval basisscholen De Zwaluw en De Welp. Het zoeken is nog naar een partij die de voor-, tussen- en naschoolse opvang gaat verzorgen in het nieuwe centrum. Daarbij wordt ook gekeken naar peuteropvang.

Consultatiebureau
De partij die dit gaat aanbieden moet inhoudelijk aansluiten bij de visies van beide scholen. Verder hebben de besturen de wens om de bibliotheek en consultatiebureau een plek te geven in het gebouw. Een plek voor het nieuwe gebouw is overigens nog niet bekend. De partijen die straks in het kindcentrum komen, mogen meepraten over de bouwplannen.

Samenwerking
De ondertekening van de intentieverklaring is een stapje verder in het proces om tot een integraal kindcentrum in Markelo te komen. De scholen fuseren niet. Beide basischolen houden hun eigen identiteit en visie op onderwijs, zodat de ouders kunnen kiezen als hun kroost naar de basisschool gaat. Op andere vlakken wordt wel samengewerkt, schoolbesturen, directies en teams zijn momenteel bezig om concreet vorm te geven aan die samenwerking.

Hengelo e.o.