Marco en Sheila Jansen investeerden afgelopen winter fors in hun campings Bergzicht en de Kattenbergse Hoeve, die ze een jaar geleden overnamen. Ze moesten hun kampeerterrein gisteravond gedwongen sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco en Sheila Jansen investeerden afgelopen winter fors in hun campings Bergzicht en de Kattenbergse Hoeve, die ze een jaar geleden overnamen. Ze moesten hun kampeerterrein gisteravond gedwongen sluiten. © Lars Smook

Markelose campingbaas baalt van ‘corona-paniekvoetbal’ en gedwongen dubbele sluiting

MARKELO - Paniekvoetbal. Een beter woord heeft Marco Jansen (48) niet voor de corona-maatregelen. Ze zijn dubbel getroffen. Zijn vrouw Sheila (46) en hij moesten gisteravond camping Bergzicht en Landgoed Kattenbergse Hoeve sluiten. „Het was pats-boem. Hartstikke zuur.”

Out of the blue kondigde de Veiligheidsregio af dat de Twentse campings en recreatieparken op slot moeten, om verdere virusverspreiding te voorkomen. Aanvankelijk zou die directieve per direct ingaan (afgelopen donderdag). Later kregen eigenaren, beheerders en bewoners ‘respijt’ tot gisteravond. „Dit is als een bom ingeslagen”, zegt hij. Bergzicht is het hele jaar open, De Kattenberg is een seizoenscamping.

Hengelo e.o.