Volledig scherm
© Wouter Borre

Medewerkers afgebrande Goorse kringloopwinkel in gesprek met gemeente

GOOR - Ondernemer Hans Messie van Wawollie heeft woensdag een gesprek met de gemeente Hof van Twente over de afgebrande goederenloods. Dan komen ook de medewerkers bijeen op het gemeentehuis in Goor.

De drieduizend vierkante meter grote loods, brandde zondagmorgen af. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog onbekend. Het onderzoek loopt nog.

Vrijwilligers
Messie laat in een reactie weten, dezer dagen vooral bezig te zijn met het onderbrengen van de circa veertig vrijwilligers die in Goor actief waren. Een deel kan mogelijk aan de slag bij de vestiging van Wawollie in Haaksbergen. Voor de medewerkers van het kringloopbedrijf is er woensdagmiddag een bijeenkomst in het gemeentehuis.

De bijeenkomst is op verzoek van de kringlooporganisatie. De gemeente heeft gezien de bijzondere omstandigheden de raadszaal ter beschikking gesteld. Of de burgemeester nog wat gaat zeggen, kon de gemeentelijk woordvoerster niet zeggen.

Klein deel van hal
De loods werd gehuurd van Eternit, fabrikant van dakplaten. Het deel dat afbrandde was onderdeel van een complex van 12.000 vierkante meter. Voor Wawollie was daar een klein deel van afgescheiden door brandwerende wanden. Mede daardoor kon de brandweer voorkomen dat ook de rest van de hal afbrandde. Over de hoogte van de schade kon Eternit nog niets zeggen.

Hengelo e.o.