Kunstenaar Annabel Konings doet onderzoek naar de invloed van algen op de luchtkwaliteit. Ze exposeerde vorig jaar in het Kunststation Delden en is een van de deelnemende kunstenaars aan ‘Less | Better’.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Annabel Konings doet onderzoek naar de invloed van algen op de luchtkwaliteit. Ze exposeerde vorig jaar in het Kunststation Delden en is een van de deelnemende kunstenaars aan ‘Less | Better’. © Bert Meinen

Met iets minder naar een betere wereld via Kunstation Delden

DELDEN-  De wereld wordt overvol met alles wat de mens voortbrengt. Gebouwen, fabrieken, snelwegen met steeds meer auto’s, bulkhavens met schepen, luchthavens, vliegtuigen en alles wat de mens denkt nodig te hebben om te overleven. 

 1. Primeur voor mevrouw Dijkstra (92) uit Markelo: eerste verpleeghuisbewoner in Twente die coronavaccin krijgt
  video

  Primeur voor mevrouw Dijkstra (92) uit Markelo: eerste verpleeg­huis­be­wo­ner in Twente die coronavac­cin krijgt

  MARKELO - Een beetje spannend vond ze het wel, zo leuk is zo’n naald in je bovenarm nou eenmaal niet. Maar gelukkig voor Harmke Dijkstra (92), bewoonster van Carintreggelandhuis Anholtskamp in Markelo was het binnen een mum van tijd gebeurd. En daarmee had ze de Twentse primeur: als allereerste verpleeghuisbewoner in Twente kreeg zij maandag het coronavaccin toegediend.
 2. Boze directeur Staalmach Almelo ziet af van verhuizing naar Goor: ‘Ineens ging de grondprijs omhoog’
  PREMIUM

  Boze directeur Staalmach Almelo ziet af van verhuizing naar Goor: ‘Ineens ging de grondprijs omhoog’

  ALMELO/GOOR - Hij zag zichzelf al zitten in een nieuwe fabriek op Zenkeldamshoek bij Goor. Maar het plan van Bert Seckel valt in duigen. Zijn bedrijf Staalmach moet in Almelo blijven, waar de onderneming uit het jasje groeit. Dat wijt hij aan het grondbedrijf in Hof van Twente. Maar dat is zich van geen kwaad bewust. „Zo werkt het niet. Als Staalmach niet wil, is er wel een ander.”
 1. Goederentrein loopt vast op spoor tussen Rijssen en Wierden
  Play

  Goederen­trein loopt vast op spoor tussen Rijssen en Wierden

 2. Avondklok aanstaande: steun groeit in de Tweede Kamer
  Play

  Avondklok aanstaande: steun groeit in de Tweede Kamer

Hengelo e.o.