Volledig scherm
© Lars Smook

Minister geeft geld voor restauratie Twickelboerderij

DELDEN - Minister Ingrid van Engelshoven heeft een bedrag van 99.400 Euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van Erve De Haar in Ambt Delden.

De boerderij is het enige monument in Overijssel dat subsidie kreeg. Landelijk trekt minister Ingrid Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 34 miljoen euro extra uit voor de restauratie en groot onderhoud van kerken, molens, buitenplaatsen en ‘andere monumentale gebouwen’. In totaal gaat het om 27 projecten in heel Nederland.

Erve de Haar is eigendom van de Stichting Twickel. Van het monument vlakbij het kasteel staan op dit moment alleen de buitenmuren nog overeind. Rentmeester Egbert Jan Mooiweer toonde zich vanmorgen blij met het toegezegde geld.

Om in aanmerking te komen voor een subsidie moeten de rijksmonumenten kunnen aantonen dat er daadwerkelijk een ‘noodzaak’ is om te restaureren. Ook moeten ze ‘startklaar’ zijn voor de restauratie. Verder moet het monument zelf 30 procent van de totale restauratiekosten kunnen ophoesten. De overheid betaalt vervolgens de overige 70 procent.

Hengelo e.o.