Beeldend kunstenaar Lotje de Lussanet schenkt een groot sculptuur aan Diepenheim, getiteld Moeder Aarde. Het wordt geplaatst langs een fietspad langs de Boven Regge. Het plaatsen ging niet helemaal vlekkeloos: de dieplader met daarop het enorme gevaarte kon de boogde locatie maar moeilijk bereiken.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeldend kunstenaar Lotje de Lussanet schenkt een groot sculptuur aan Diepenheim, getiteld Moeder Aarde. Het wordt geplaatst langs een fietspad langs de Boven Regge. Het plaatsen ging niet helemaal vlekkeloos: de dieplader met daarop het enorme gevaarte kon de boogde locatie maar moeilijk bereiken. © Marieke Amelink

‘Moeder Aarde’ langs de Boven Regge tussen Diepenheim en Goor

DIEPENHEIM - Het kostte even manoeuvreren. De transporteur kon het beoogde plein met zijn vrachtwagen niet bereiken. Maar de reusachtige sculptuur Moeder Aarde van beeldend kunstenaar Lotje de Lussanet is eindelijk op de definitieve plek langs de Boven Regge aangekomen. 

  1. Sanne en Daphne kunnen blind naar de plek rijden waar hun broers overleden: ‘Daar zijn we één met hem’
    PREMIUM
    bermmonumenten

    Sanne en Daphne kunnen blind naar de plek rijden waar hun broers overleden: ‘Daar zijn we één met hem’

    AMBT DELDEN - Waar ze naartoe wilden, weet niemand. Wellicht naar Dieka van de Kruusweg in Markelo. Maar wat hun bestemming ook was; Jurgen Bax (22) en Stef Klein Willink (23) kwamen er nooit aan. Want op de Rijssenseweg in Ambt Delden verongelukten de twee Almeloërs met hun auto in de nacht van 28 op 29 januari 2017. Niemand heeft gezien wat er gebeurde.

Hengelo e.o.