Volledig scherm
Molenstraat, Goor © Lars Smook

Molenstraat in Goor blijft eenrichtingsverkeer

GOOR - Dat eenrichtingsverkeer op de Molenstraat niet wordt teruggedraaid, is voor de Stadsraad Goor nog geen gelopen race. De stadsraad hoopt dat de politiek de wethouder terugfluit.

De Stadsraad Goor zet vraagtekens bij de argumenten van wethouder Harry Scholten om eenrichtingsverkeer op de Molenstraat in Goor te handhaven. Volgens woordvoerder Toon van der Horst is er in de evaluatie van de gemeente over de omstreden verkeersmaatregel bewust naar toe geschreven dat die niet wordt teruggedraaid. Ook ontbreken volgens hem belangrijke gegevens in de evaluatie, staat er onjuist informatie in en wordt de toename van (sluip)verkeer in omliggende straten gebagatelliseerd. De stadsraad zal dit de politieke partijen in de gemeenteraad onder de neus wrijven in de hoop dat die de wethouder terugfluiten. Of die actie tot succes voor de stadsraad leidt is twijfelachtig: de raad heeft destijds immers zelf besloten dat er in mei vorig jaar eenrichtingsverkeer zou gelden voor de Molenstraat. Dat beseft ook Van der Horst. „Toch gaan we dat gesprek met de politiek aan, omdat het probleem van de Molenstraat in heel Goor leeft.” Twijfels Wethouder Scholten betreurt dat de stadsraad twijfels bij de evaluatie heeft. „Het gaat om objectieve gegevens, zoals metingen van aantallen voertuigen. Ik heb nergens naar toegeschreven. Ik kan ook zeggen dat de stadsraad ergens naar toe schrijft. Bij de evaluatie is gekeken naar de totstandkoming van de maatregel, het bereiken van de doelen, de gemeten effecten en naar reacties over de beleving van de maatregel. Wij zijn zorgvuldig te werk gegaan”, aldus Scholten. Als het aan de wethouder ligt blijft, zoals gemeld, de Molenstraat eenrichtingsverkeer. Scholten komt in de evaluatie tot de conclusie dat de doelen van de maatregel, minder verkeer en ongevallen én een betere spreiding van het verkeer, zijn gehaald. Scholten: „Wij hebben giga overlast verminderd.” Drukker
Scholten ontkent niet dat het drukker is geworden in omliggende straten door sluipverkeer. „Ik kan me voorstellen dat mensen daar niet blij mee zijn. Maar het is onmogelijk maatregelen te nemen om een dergelijk verkeersprobleem op te lossen zonder dat dit ergens in de omgeving leidt tot meer verkeer. Maar de overlast is daar minder dan we hebben opgelost en aanvaardbaar.”

Hengelo e.o.