Volledig scherm
© Thinkstock

Multicultureel evenement moet culturen in de Hof van Twente bij elkaar brengen

GOOR - Hoe smaakt een tabouleh salade? Of een Eritrese pannenkoek? Of de echte Hollandse groentesoep? Bezoekers van Kleurrijk in de Hof kunnen daar achter komen. Dit evenement wordt zaterdag in en om het gemeentehuis gehouden.

Ontmoeting tussen verschillende culturen staat centraal. Het evenement is ontstaan vanuit de behoefte van nieuwkomers in Hof van Twente, onder wie statushouders die sinds kort in deze gemeente wonen.

Kennismaken
Zij hebben behoefte aan een nadere kennismaking met de Nederlandse samenleving. Met inwoners van Hof van Twente, met hun gebruiken en gewoontes. Er kunnen verschillende gerechten uit verschillende culturen worden geproefd, er is volop muziek en dans, en er zijn spelen en quizzen.

Organisaties
Verschillende verenigingen, stichtingen en organisaties uit Hof van Twente verlenen hun medewerking aan dit evenement. Zo laat Jeugdcircus Caroly acts zien, waaraan kinderen kunnen meedoen. Verder zijn er activiteiten van De Wereldwinkel, van Wijkvoorziening 't Doesgoor, de Muziekschool Hof van Twente en de Schaapskudde Hof van Twente.

Kleurrijk in de Hof is van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Hengelo e.o.