'Neue Wilden' en Chinese met lange benen in museum No Hero in Delden

VideoDELDEN - Met het heffen van de champagneglazen is zaterdagmiddag het kunstmuseum No Hero in Delden officieel geopend. In de voormalige rentmeesterij van Twickel exposeert de Enschedese zakenman Geert Steinmeijer 125 items uit zijn privé-kunstcollectie.

Steinmeijer, onder andere eigenaar van Hartman Tuinmeubelen, bouwde in 30 jaar een imposante kunstcollectie op, die uit ruim 500 schilderijen en beelden bestaat. Daarvan zijn er nu 125 in Delden te zien. Bovendien zijn er wisselde tentoonstellingen. De eerste daarvan staat onder de noemer 'Ich bin ein Berliner' in het teken van de Duitse kunststroming 'Neue Wilden', die in de jaren 80 in Berlijn ontstond. 'Neue Wilde' Luciano Castelli was bij de opening aanwezig.

Klok

Bij de opening waren verschillende VIP's aanwezig, onder wie ontwerper Jan des Bouvrie en oud-minister Henk Kamp. De Stichting Twickel gaf Steinmeijer, de bronzen klok van de rentmeesterij in bruikleen. De klok werd in 1944 uit het torentje gehaald uit angst dat die door de Duitse bezetters zou worden omgesmolten en werd nog niet zo lang geleden pas teruggevonden.

Volledig scherm
De DJ uit Berlijn zei vooral te spreken te zijn over het genderneutrale toilet. © Still video

Hengelo e.o.