Volledig scherm
Niels te Vaanhold uit Goor is uitgeroepen tot beste koffieproever van Nederland. © Frans Nikkels

Niels (25) uit Goor beste koffieproever van Nederland

GOOR - Niels te Vaanhold mag zich de beste koffieproever van Nederland noemen. De 25-jarige inwoner van Goor won afgelopen zondag goud op de Dutch Cup Tasters Championship 2018. Te Vaanhold wees in de eindstrijd van de vier finalisten als snelste de afwijkende koffies aan.

Bij het Cup Tasters Championship krijgen deelnemers in elke ronde acht sets van drie kopjes koffie voorgezet, zogeheten ‘triangles’, zo weet Misset Horeca. Elke triangle bestaat uit twee identieke koffies en één afwijkende. Deelnemers moeten in elke triangle de afwijkende aanwijzen. Niels te Vaanhold deed dat het snelste.

De Gorenaar werd daarnaast vierde in de categorie Dutch Brewers Cup, waarin deelnemers strijden om de best gezette filterkoffie.

Wereldkampioenschap

Te Vaanholt, werkzaam als barista bij koffiebrander Mocca d’Or in Zwolle, mag in september Nederland vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen in Dubai. 'Koffiekenner' Ten Vaanholt is al vaker in de prijzen gevallen: eind 2013 won hij op 21-jarige leeftijd de Barista Battle van koffieproducent Douwe Egberts.

Hengelo e.o.