Volledig scherm
© Bert Kamp

Nieuwe Harmonicadag Delden valt in de smaak

AMBT DELDEN Over de toekomstige naam voor het evenement is nog geen duidelijkheid, maar dat de nieuwe opzet van de Harmonicadag in Museumboerderij Wendezoele een succes is, lijdt geen twijfel: volle parkeerplaatsen, diverse podia op fraaie locaties en enthousiaste artiesten en bezoekers.

Na een aantal teleurstellende jaren komen er deze zondag zo’n duizend geïnteresseerden naar Wendezoele om te luisteren en te kijken naar diverse muziek- en dansoptredens. Voorzitter Carla Veldhof van de Wendezoele kijkt tevreden rond over het drukke terrein.

Veranderen

„De afgelopen vijf jaar hadden we te maken met teruglopende bezoekersaantallen en dus moesten we wat veranderen. We hebben toen in samenspraak met de Twentse Harmonica Club besloten om dit keer naast harmonicaspelers ook accordeonisten en dansgroepen uit te nodigen. Dat leek ons een mooie combinatie en die inschatting blijkt juist te zijn geweest. Het is de bedoeling dat we dit volgend jaar voortzetten.”

Naam

De naam ‘Harmonica, Accordeon en Folklore Festival’ zal dan worden gewijzigd. „Daar hebben we nu voor gekozen om onduidelijkheid te voorkomen, we gaan voor volgend jaar op zoek naar een meer pakkende naam.”

Hengelo e.o.