Volledig scherm
© Oda Akkermans

Nieuwe naam voor Texas Radio uit Diepenheim

DIEPENHEIM - De Diepenheimse band Texas Radio gaat voortaan door het leven als The Grand East. Een nieuwe start voor de Twentse rockers, die de herdoop op 27 november vieren met de 'Grote Fuck Off Texas Radio Show' in het Diepenheimse poppodium Whydontcha. Donderdag lanceren ze hun nieuwe naam én eerste single bij het label Goomah Music: Rain is Coming.

“We maakten best vaak mee dat mensen verzoeknummers hadden van een hele andere band die Texas Radio heet, of dat bij een bezoek aan de radio ook de verkeerde band werd ingezet.”, vertelt Imanishi Kleinmeulman, drummer van The Grand East.

Goomah Music
“Toen we de kans kregen om te tekenen bij het label Goomah Music leek ons dat een mooie reden de naam eindelijk te veranderen. Er zijn tal van namen langsgekomen, maar dit is hem dus geworden.” The Grand East, een naam met bravoure en een duidelijke link naar de Twentse afkomst van de band.

Twentse trots
Volgens Imanishi merken ze in hun optredens door heel Nederland dat ze een band uit het oosten zijn: “Het is toch een beetje opboksen tegen de bandjes uit het westen. Dat leeft wel. Dus we dachten waarom niet uitdragen dat we uit Twente komen via onze naam? Want daar mag je natuurlijk trots op zijn. Ook is het een verwijzing naam een album van The Allman Brothers. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de muziek die je maakt. Als Pink Floyd bijvoorbeeld dubstep had gemaakt had ik dat ook vreselijke naam gevonden. The Grand East is Texas Radio 2.0. Een mix van stijlen, in het verlengde wat we deden. Mensen moeten het vanaf vandaag maar beluisteren.”

Single
De band lanceert deze donderdag namelijk hun eerste single via het label Goomah Music. Het nummer ‘Rain is Coming’ wordt via muziekluisterdiensten als iTunes en Spotify de wereld in gestuurd. Het begin van een periode vol muzikale plannen: “In het voorjaar willen we via Goomah een digitale EP uitbrengen en op termijn een album. Daar zijn we druk mee bezig."

Afscheidsoptreden
Maar eerst op vrijdag 27 november de afscheidsshow van Texas Radio. "We voelden ons er nog best schuldig over dat mensen dachten dat we echt gingen stoppen, maar het is ook wel een compliment. Dat wordt een gave avond met veel vrienden en goede muziek. Het afscheid van de oude naam en de doop van The Grand East.”

Hengelo e.o.