Volledig scherm
Nederland,Delden,07âē09-2018 no hero museum delden foto Koen Verheijden. © Koen Verheijden

No Hero in Delden koopt werken van 'Vermeer van de 20ste eeuw'

DELDEN - Museum No Hero in Delden heeft vier moderne kunstwerken aangekocht op een veiling bij Christie's in Amsterdam. Het gaat om twee werken van Ewerdt Hilgemann en twee werken van Joost Baljeu. De kunstwerken komen uit de collectie van Jan en Tineke Hoekstra en zijn voorbeelden van de 'abstract-geometrische kunst' die in Nederland in de jaren 60 populair was.

Geert Steinmeijer, initiatiefnemer van Museum No Hero is ontzettend blij met de aankopen. "Het oeuvre van Baljeu is klein en een werk als Synth. Constr. WXI_4c is bijzonder zeldzaam. Hij en Hilgemann zetten de volgende stappen van de kunstenaars van De Stijl: van 2D naar 3D. Naar mijn mening is Baljeu momenteel echt ondergewaardeerd. Ik vind hem de 'Vermeer van de 20ste eeuw'."

De aanwinsten hangen vanaf 23 november in het Deldense museum, als onderdeel van de tentoonstelling After Zero. Naast werken van Joost Baljeu en Ewerdt Hilgemann is er kunst van onder anderen Rob van Koningsbrugge, Edgar Fernhout, Herman de vries en Ad Dekkers te zien.

Hengelo e.o.