De nieuwe fietsbrug (voorgrond) over de A1 naast het ecoduct.
Volledig scherm
De nieuwe fietsbrug (voorgrond) over de A1 naast het ecoduct. © Gerrit Smit

Nog even wachten: fietsbrug bij Markelo over paar weken open

MARKELO - Nog enkele weken en dan kan de nieuwe fietsbrug over de A1 door fietsers, hardlopers en wandelaars worden gebruikt. 

De nieuwe fietsbrug De Wakels naast het ecoduct over de A1 ter hoogte van het Markelose natuurgebied De Borkeld gaat eind deze maand of begin maart open. Dat is enkele weken later dan gepland. Bij de oplevering bleken er volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat nog 'wat restpunten' te zijn die de aannemer moet verhelpen. 

"Vergelijk het met de oplevering van een nieuw huis. Dan kom je ook altijd iets tegen dat moet worden veranderd", aldus de zegsvrouwe. 

Veelvoudig gebruikt

De nieuwe brug geeft fietsers, wandelaars en hardlopers vanuit de richting Rijssen toegang tot natuurgebied De Borkeld op grondgebied van Markelo en wordt veelvuldig gebruikt. De vorige moest worden vervangen in verband met de verbreding van de snelweg A1. Door de pijlers van de oude fietsbrug zou er bij de verbreding van de A1 een onoverzichtelijke situatie kunnen ontstaan voor bestuurders van voertuigen met mogelijke ongelukken tot gevolg.

Hengelo e.o.