Freek ter Weele kijkt in de sleuf met mest, waarin 13 van zijn koeien verdronken. De bodemplaten werden door de explosie weggeslagen.
Volledig scherm
Freek ter Weele kijkt in de sleuf met mest, waarin 13 van zijn koeien verdronken. De bodemplaten werden door de explosie weggeslagen. © Gerben Kuitert/TC Tubantia

Nog twee koeien overleden na explosie in stal in Markelo: ‘Echte knuffelkoeien’

MARKELO - Een paar dagen na de explosie is de familie Ter Weele nog steeds ontredderd. De teller staat inmiddels op vijftien dode koeien: dertien kwamen om bij de explosie en twee zijn in de dagen erna overleden aan een longontsteking. Bovendien zijn twee koeien 'arbeidsongeschikt' geraakt.

  1. Erwin Nyhoff stuurt zijn Cadillac voor een concert naar De Pol in Diepenheim
    Video

    Erwin Nyhoff stuurt zijn Cadillac voor een concert naar De Pol in Diepenheim

    DIEPENHEIM - Met zijn Corona Cadillac Concert gaf Erwin Nyhoff (1972) zaterdagavond het eerste buitenoptreden naast Herberg De Pol, sinds corona-regels gelden. De eerdere frontman van the Prodical Sons, die in The Voice als Bruce Springsteen zijn comeback maakte, trad op voor rond 70 liefhebbers. Zijn Twentse moeder, geboren tussen Westerhaar en Vriezenveen, was een van de ‘fans’. „Zij houdt van rock’n’roll”, vertelde de sympathieke Sallander.

Hengelo e.o.