Op allerlei plekken in het complex blijft midden deze week nog roet aan handen zitten, bijvoorbeeld die over een deur veegt van een technische ruimte. Maar diverse ruimten zijn ook al helemaal schoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Op allerlei plekken in het complex blijft midden deze week nog roet aan handen zitten, bijvoorbeeld die over een deur veegt van een technische ruimte. Maar diverse ruimten zijn ook al helemaal schoon. © Reinier van Willigen

Nu nog zwarte handen, maar meeste bewoners brandflat Delden kunnen in juni terugkeren

DELDEN - De meeste huurders en eigenaren van de door brand getroffen Eschtoren in Delden kunnen volgende maand weer in hun appartement wonen. Dat kregen ze vrijdag van de woningstichting Wonen Delden te horen.

 1. Verslagenheid in Delden na de brand: ‘Twee doden zo maar uit het niets: je verstand staat er bij stil’
  Play
  PREMIUM
  video

  Verslagen­heid in Delden na de brand: ‘Twee doden zo maar uit het niets: je verstand staat er bij stil’

  DELDEN - Een paar uur lang overheerst bij de bewoners van appartementencomplex Stadshagen in Delden de opluchting over de afloop van de brand die hen zaterdagnacht trof. Zondagmorgen, in alle vroegte, volgt de ontnuchtering. Het bericht over de dood van twee van hun medebewoners leidt tot grote verslagenheid. „Nooit, nooit, nooit gedacht dat dat hier zou kunnen gebeuren.”

Hengelo e.o.