Volledig scherm
Rob Essink,. © Lars Smook

Oeps, foutje bedankt... gezakte Rob uit Delden blijkt toch geslaagd

DELDEN - De verslagenheid was afgelopen donderdag enorm in huize Essink in Delden. Rob Essink (17) zat net als zijn medescholieren aan de telefoon gekluisterd in afwachting van het verlossende telefoontje van zijn mentor. De boodschap was echter allesbehalve positief.


De jonge Deldenaar kreeg de mededeling dat hij op 0,3 punten was gezakt voor zijn VMBO-opleiding op de Spindel. Het geplande feest werd afgelast en Rob moest weer met zijn neus in de boeken voor de herkansing. „Ik heb nog nooit zo’n rotweekend gehad.”

Herkansing al gemaakt

Samen met zijn mentor werden op donderdag twee herkansingen gepland. Op maandag voor het vak Nederlands en op dinsdag voor het theoriegedeelte van zijn praktijkopleiding. „Op maandag ben ik naar school gegaan en heb de eerste herkansing gemaakt. Dat ging best goed voor mijn gevoel.”

Verrassing

Eenmaal thuisgekomen wachtte hem een grote verrassing. „Ik zag ineens mijn mentor bij ons de oprit oplopen met een grote vlag.” Het nieuws dat hij kwam brengen was dit keer veel beter. „Het bleek dat de school een cijfer in de verkeerde kolom had geplaatst. Ik kwam helemaal geen 0,3 punten tekort, ik hield zelfs 0,8 punten over.”

Administratieve fout

Mentor Tom Velthuis spreekt van een administratieve fout. „Toen we daar achter kwamen is er meteen actie ondernomen. „Ik ben naar Rob toegereden en heb hem onze excuses aangeboden.”

De Deldenaar kreeg ook een taart, een vlag voor de gevel en een uitnodiging voor de diploma-uitreiking overhandigd. Het feest kon daarna alsnog losbarsten. Boos is Rob niet op de school. „Ik heb nog nooit zo’n rotweekend gehad, maar het goede nieuws vergoedde veel. Ik neem de school niets kwalijk.”

Herexamen de prullenbak in

Wat hij voor zijn herexamen Nederlands heeft gehaald weet hij niet. „Ik heb gezegd dat ze dat in de prullenbak mogen gooien.”

Hengelo e.o.