Volledig scherm
© Christian van der Meij

Oldtimertrekkershow primeur in Diepenheim

DIEPENHEIM - Een show van oude trekkers is grappig, dachten Pascal Böcker uit Diepenheim en Gorenaar Michiel Eertink na een bezoek aan een oldtimershow in Losser. Ze staken de koppen bij elkaar. Het resultaat: zondag is de eerste oldtimershow van oude trekkers op het terrein van bed & breakfast 't Morshuis in Diepenheim.

Böcker en Eertink willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. Ze verwachten dat er van 10.00 tot 17.00 uur tientallen oldtimer trekkers zijn te zien aan de Kleidijk 4. Het duo doet zelf ook mee, met een Fordsan Dexta uit 1959 en een Deutz die in 1965 is gebouwd. "Rijden op zo'n trekker is nostalgie. Het is een uit de hand gelopen hobby. De oudste trekker die er zondag is, stamt uit 1938", vertellen ze.

Activiteiten
Er staan zondag ook marktkramen met miniaturen, gereedschap en onderdelen aan de Kleidijk, waar een ruime parkeervoorziening voor auto's en fietsen wordt getroffen. Ook bestaat de mogelijkheid om tegen een geringe vergoeding een huifkartocht van ongeveer 30 minuten met een oude trekker te maken. Er is een horecaplein voor een hapje en een drankje en er zijn verschillende activiteiten voor kinderen. De entree voor kinderen tot 12 jaar is 1,50 euro, vanaf 12 jaar 2,50 euro.

Huifkar
Voorafgaand aan de oldtimertrekkershow is er zaterdag een toertocht voor eigenaren van oude tractoren, over ruim 25 kilometer door Diepenheim en omgeving, Die begint om 10.45 uur aan de Kleidijk. Vrouwen en kinderen kunnen mee in een huifkar achter de trekker van Pascal. Het maximaal aantal deelnemers is 50 trekkers. Tegen vier uur is het gezelschap terug en volgt een gezamenlijke maaltijd. Deelname hieraan kost 15 euro per deelnemer.

Inschrijven via tel. 06 10016046 of oldtimershowdiepenheim.nl

Hengelo e.o.