Dinie Overbeek is dol op muziek. Dat is haar lust en haar leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Dinie Overbeek is dol op muziek. Dat is haar lust en haar leven. © Frans Nikkels

‘Oma mondharmonica’ uit Goor speelt op haar eigen 100ste verjaardag: ‘Lang zal ze leven!’

GOOR - 100 worden is lang niet iedereen gegeven. En op je 100ste voor jezelf Lang zal ze leven! spelen op mondharmonica, ook dat is zeldzaam. De Goorse Dinie Overbeek musiceert er na 100 lentes nog lustig op los.

 1. Liz (3) uit Goor gaat ‘viral’ met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Dit zegt niets over onze opvoeding’
  PREMIUM
  Met video

  Liz (3) uit Goor gaat ‘viral’ met versie van ‘Ik ben kachel’ achter op de fiets: ‘Dit zegt niets over onze opvoeding’

  GOOR - „Ik ben kachel, daarom dat ik waggel. Ik loop een beetje scheef, dit is hoe ik leef.” Een tekst die het goed doet op feestjes én blijft hangen. Ook bij de 3-jarige Liz uit Goor, merkte moeder Marriët tijdens een fietstochtje. Ze pakte haar telefoon, begon te filmen en zette de video van haar zingende dochter op TikTok. Die is nu ruim 600.000 keer bekeken. „Ik werd opeens gebeld en kreeg allemaal berichtjes.”
 2. Varkensboer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’
  PREMIUM

  Varkens­boer Peter (39) uit Markelo stopte: ‘Wilde niet tot mijn 70ste iedere dag alleen in die stallen zijn’

  MARKELO - Tien jaar runde Peter Veltkamp (39) het boerenbedrijf, dat zijn overgrootopa bijna een eeuw geleden in Markelo begon. Als vierde van een generatie, nam hij in 2020 een moeilijk, maar zakelijk besluit: stoppen. Over het vertrek van de laatste dieren en een keuze, waar iedereen wel wat van vindt. „Ik hoef me niet aan de hele wereld te verantwoorden.”

Hengelo e.o.