Volledig scherm
© Thinkstock

Omwonenden praten mee over aanleg zonnepanelenpark in Goor

GOOR - Omwonenden van de Waterlanden in Goor mogen meepraten over de aanleg van het zonnpark dat het Groningse bedrijf Solarfields gaat aanleggen.


De omwonenden hebben zich verenigd in een buurtcomité die de belangen behartigt van omwonenden. Het comité heeft onder andere een gelijkwaardige stem gekregen in de beoordeling van het plan van aanpak van de verschillende partijen die hebben ingeschreven op het project. Solarfields kwam na deze aanbestedingsprocedure als beste uit de bus. Daarnaast worden omwonenden betrokken bij het nog te maken landschapsplan.

Extra buffer
Het buurtcomité heeft eveneens afgedwongen dat er een tweede buffer tussen de woonwijk en het zonnepanelenpark wordt aangebracht. Dat houdt in dat hier geen zonnepanelen worden geplaatst. De totale buffer is nu 4,9 hectare groot en de totale oppervlakte zonnepanelen 9 hectare. Ook de hoogte van de zonnepanelen wordt aangepast naar aanleiding van opmerkingen van omwonenden. De panelen mogen niet hoger dan drie meter worden, in plaats van de oorspronkelijke vier meter hoog. Tot slot heeft het buurtcomité inspraak gehad in de situering van de ingang van het zonnepark.
De gemeenteraad praat over het zonnepark zodra het landschapsplan klaar is en de aanvraag voor een omgevingsvergunning binnen is.

Hengelo e.o.