Volledig scherm
Deel van de Grotestraat in Goor FOTO: Marieke Bakker © Marieke Bakker DTCT

Ondernemers stemmen in Goor stemmen over BIZ

GOOR - Ondernemers kunnen vanaf maandag 19 februari tot en met maandag 5 maart stemmen of het centrum van Goor wel of geen bedrijveninvesteringszone(BIZ) wordt.

Ze krijgen binnenkort een stembiljet waarop ze dat kunnen aangeven. Eigenaren en bewoners van woningen doen niet aan de stemming mee en ontvangen dus ook geen stembiljet.

Minimaal 50 procent

Minimaal 50 procent van de ondernemers dient zich over de biz uit te spreken. Daarvan moet twee derde akkoord gaan. Uit een eerdere informele 'draagvlakmeting' bleek vorig jaar dat er voldoende interesse is. Het initiatief voor de biz komt van ondernemersvereniging Goor Collectief.

Fonds

De bedrijveninvesteringszone is een fonds van en door ondernemers in de Grotestraat, de Waterstaat, De Hofte, Het Jannink, de Schoolstraat en het Weversplein. In dit gebied worden 81 winkelpanden aangeslagen voor een extra belasting van 425 euro per jaar. Dit geld, in totaal  34.425 euro, wordt door de gemeente geïnd en doorgesluisd naar de (ondernemers)stichting BIZ Centrum Goor. Andere organisaties, zoals Stadspromotie Goor, vullen dat bedrag tot bijna 50.000 euro aan.

Evenementen

De stichting BIZ Centrum Goor gaat dat bedrag besteden aan evenementen (koop)acties, sfeerverlichting, groen, bloembakken en straatdecoratie. Goor moet zo aantrekkelijker worden voor het winkelend publiek.Ondernemers uit andere kernen (Markelo en Delden) hebben, zoals gemeld, ook interesse maar willen eerst afwachten hoe de BIZ in Goor uitpakt, voordat ze er een besluit over nemen.

Ondernemers die op 19 februari nog geen stembiljet gekregen kunnen zich tot en met maandag 26 februari tot 17.00 uur melden bij de gemeente om er alsnog één te ontvangen.

Gemeenteraad

De gemeenteraad ging eind vorig jaar akkoord met de BIZ onder de voorwaarde dat ondernemers dat ook doen. De politiek was toen vol lof over het initiatief van ondernemersvereniging Goor Collectief.

Hengelo e.o.