Volledig scherm
© Frans Nikkels

Ondernemers Weversplein in Goor protesteren tegen nachtelijk verkeersverbod

GOOR - Vijf ondernemers aan het Weversplein in Goor hebben bezwaar ingediend tegen het voorgenomen besluit van de gemeente om vrachtverkeer tussen 23.00 uur en 07.00 uur te verbieden. De winkeliers maken zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid wanneer de bevoorrading overdag moet gebeuren.

"Het is dan wachten tot het fout gaat”, reageert Guido Brandenbarg van supermarkt Albert Heijn. "In de ochtend loopt het hier vol met winkelend publiek. Je zit met drie supermarkten en het station. Om dan ook nog lossende vrachtwagens erbij te hebben is levensgevaarlijk. Daarom hebben we er bij de supermarkt ook vanaf het begin voor gekozen om zo vroeg mogelijk te bevoorraden.”

Doodsteek
Ook de omzet is in het geding: enkele winkeliers werken met dagverse producten, die vroeg moeten worden geleverd. Slagerij Frits & Stefan noemt het besluit zelfs ‘economisch gezien een doodsteek voor het bedrijf’. Volgens de ondernemers is het plan in strijd met de behoefte om van het Goorse centrum weer ‘een levendig centrum te maken’: "De gemeente heeft een masterplan gemaakt waarin het Weversplein hét levendig plein van Goor moet worden. Dit staat daar juist haaks op”, reageert Guido Brandenbarg.

Geluidoverlast
Het besluit werd genomen nadat omwonenden geluidsoverlast ervaarden. "We werken met een afgesloten dok en zien er op toe dat er geen overlast is”, zegt Brandenbarg. "De meeste bewoners hebben er dan ook geen problemen mee en weten dat wat geluid bij de woonlocatie hoort.”

De onafhankelijke commissie die de bezwaren behandeld, geeft later een advies aan het college af.

Hengelo e.o.