Volledig scherm
© Thinkstock

Onderzoek naar behoefte huurwoningen voor jongeren in Delden

DELDEN - „We willen de jeugd in Delden houden. Dat is noodzakelijk voor de leefbaarheid, zowel nu als in de toekomst.” Volgens Henny Manrho, directeur-bestuurder van Stichting Wonen Delden is dat de belangrijkste reden om een avond te organiseren waarvoor hij specifiek zogeheten ‘starters’ uitnodigt.

„We gaan graag de dialoog aan met jonge mensen die erover denken om zelfstandig te gaan wonen en dat het liefst in Delden doen. Wat zijn hun vragen en wensen en hoe kunnen wij hieraan zo goed mogelijk tegemoetkomen.” De antwoorden daarop hoopt Manrho op 24 november te horen van jongeren zelf, om 19.30 uur bij eetcafé Harlekijn-Smitties aan de Langestraat in Delden.\


De doelgroep zijn jongeren die nog thuis bij hun ouders wonen en erover denken om op zichzelf te gaan wonen. En dat het liefst in Delden willen doen. „We hebben gemerkt dat veel jongeren geen idee hebben of zij in aanmerking komen voor een huurwoning. Ook vinden sommige jongeren dat er onvoldoende aanbod is van betaalbare huurwoningen in Delden. Wij willen graag zo goed mogelijk weten wat er leeft onder deze doelgroep”, zegt Manrho.


De avond begint met uitleg over het huren van een appartement of woning in Delden. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Aanmelden verplicht via info@wonendelden.nl. Deelname is gratis.

Hengelo e.o.