Volledig scherm
Het boekje 'Blij kun je eigenlijk niet zijn' wordt door Janie Smale overhandigd aan Lenie Rooiman (rechts). Toneelvereniging Ons Genoegen maakte een toneelstuk van het verhaal over haar vader. © Toma Tudor

Ons Genoegen Diepenheim brengt bijzonder oorlogsverhaal op de planken

DIEPENHEIM - Blij kun je eigenlijk niet zijn is de titel van het toneelstuk dat de Diepenheimse toneelvereniging Ons Genoegen op 1, 2, 3 en 5 mei op de planken brengt. Een bijzonder stuk, door de leden van de vereniging zelf geschreven en gebaseerd op het verhaal over de Diepenheimse verzetsheld Leendert Rooiman.


Het stuk neemt de kijker mee in de gedachtenwereld van Lenie Rooiman, kind van een verzetsheld. Wat het stuk zo speciaal maakt, is dat hoofdpersoon Lenie echt bestaat. Het is haar familiegeschiedenis die straks op de planken gebracht wordt door de acteurs van het amateurgezelschap.

Het stuk Blij kun je eigenlijk niet zijn wordt op 1, 2, 3 en 5 mei opgevoerd in cultuurcentrum Herberg de Pol, aan de Raadhuisstraat, aanvang 20.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij De Pol of via www.herbergdepol.nl/tickets.

Het verhaal over Leendert Rooiman is twintig jaar geleden opgetekend in het boekje 'Blij kun je eigenlijk niet zijn', samengesteld door de Historische Vereniging Old Deep'n. Omdat nu een toneelstuk gemaakt is van het verhaal over Leendert Rooiman, is het boekje opnieuw uitgegeven.

Hengelo e.o.