Deelnemers aan de Deepse Kwis in Diepenheim.
Volledig scherm
Deelnemers aan de Deepse Kwis in Diepenheim. © Annina Romita

Ook Gorenaren wagen zich aan een Goorse Kwis

GOOR - In navolging van Markelo en Diepenheim wordt in oktober de Goorse Kwis gehouden. Een initiatief van een groep enthousiaste Gorenaren uit alle geledingen van de plaatselijke bevolking. 

De spelregels in het kort: honderd vragen en opdrachten in tien categorieën die iets met Goor te maken hebben, op te lossen binnen een avond. Het spel wordt op zaterdag 24 oktober gespeeld. 

Teams moeten uit minimaal 10 personen bestaan, jong en oud met een brede kennis. Denk bijvoorbeeld aan buurten, families, (sport)verenigingen, bedrijven en vriendengroepen. 

Deelnemende teams ontvangen hun honderd vragen in een kwisboek, die zij op een bepaalde locatie moeten ophalen. Vervolgens hebben de teams tot de gestelde deadline de tijd om alle vragen en opdrachten op te lossen. Die vragen variëren van kennisvragen over Goor tot aan doe-opdrachten, zoals ‘bak een appeltaart’. Sommige opdrachten zijn op locatie.  

Overigens zou de tweede editie van de Maarkelse Kwis op 3 april gehouden worden, maar door corona kon ook dit niet doorgaan.  Een nieuwe datum is nog niet geprikt. De organisatie meldt de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten te houden.

Meer informatie over de Goorse Kwis is te vinden op de facebookpagina van het evenement. Inschrijfformulieren verschijnen binnenkort. Voor nadere informatie: info@goorsekwis.nl

Hengelo e.o.