Volledig scherm
De bouw van het Paviljoen aan het Ressingplein kan eindelijk door gaan.

Oplossing gevonden: glasbak Ressingplein Delden schuift vijf meter op

DELDEN - Er is een tijdelijke oplossing voor de glascontainer op het Ressingplein. De glasbak wordt, na overleg met de eigenaren van het voormalige gemeentehuis van Delden vijf meter opgeschoven ten opzichte van de oorspronkelijke plek.

Daar kan hij tot en met augustus blijven staan.


Door het verschuiven van de container kunnen Leo van Egmond en Luuk Mulder, die het van het oude stadhuis een paviljoen met terras willen maken verder met de bouw. Mulder en Van Egmond hebben inmiddels ook de hekken, die zij rondom het pand hadden geplaatst verwijderd, zodat de markt vrijdag gewoon op het Ressingplein plaats van vinden.


De nieuwe plek van de container is tijdelijk, omdat de ondernemers aan de andere kant van het Ressingplein hebbenaangegeven dat zij goede hoop hebben met de eigenaar van hun winkelpanden tot een definitieve oplossing te komen. Zij hebben voor de onderhandelingen wat meer tijd nodig.Wethouder Harry Scholten zegt hierover: „Het lijkt erop dat na de bijeenkomst van afgelopen maandag de definitieve oplossing nu toch in zicht komt. De aanwezigheid van een glascontainer op het plein is goed en in ieders belang. Het Ressingplein is openbaar toegankelijk en voor Delden hoort dat een visitekaartje te zijn: veilig, schoon en aantrekkelijk’.

Inmiddels is de oude container weggehaald en vervangen door 2 nieuwe, kleinere, bovengrondse containers.

Hengelo e.o.