Volledig scherm
markelo © Suzan Dijkink

Optocht Markelo, zweten voor de deelnemers

MARKELO - Het thema van de Markelose dorpsfeestoptocht mocht dan ‘Broodje Aap’ zijn, de deelnemende wagenbouwers hadden er zeker geen broodje aap van gemaakt. 

De maandenlange bouwperiode mondde gisteren uit in een spectaculaire optocht vol kleur, variatie en spektakel. Tien themawagens en zeven vrije wagens zorgden voor vele |”ooh’s”en “aah’s” bij het publiek dat rijendik stond opgesteld in het centrum van Markelo.

Het thema bood veel vrijheid om de wagens op te bouwen.  Wagens met onderwerpen uit lang vervlogen tijden, zoals de Vikingen, wedijverden met wagens die de verre toekomst met UFO’s en buitenaardse wezens uitbeeldden. Het fraaie zomerweer was prettig voor de toeschouwers. Maar voor de deelnemers op en rond de praalwagens wat het vaak zweten geblazen in hun outfits die bepaald niet in overeenstemming waren met het warme weer.

Winnende buurt

Volledig scherm
Dorpsraad Markelo. © markelo

Helaas was de winnende buurt van de laatste jaren voor de meesten niet te zien. De wagen van de Rijssenseweg kreeg al in het begin van de route pech en moest uitvallen.

Evenals vorig jaar viel de belangstelling van de kinderoptocht, die traditioneel voorafgaat aan de grote optocht, weer tegen. Slechts enkele groepjes meldden zich bij de jury.

Met de optocht en het aansluitende feest in de grote tent kwam er een eind aan drie dagen dorpsfeest dat donderdag al was begonnen met een speciale seniorenmiddag met gevarieerde optredens.

Zaterdag werd Johan de Jong uit de Pothoek gekroond tot schutterskoning en Laura Kok en Johan Scholte in ’t Hoff waren de sterksten bij de biljartfinale.De zondagmorgen stond in het teken van het Frühschoppen. Een cabaretgroep  hield de Markeloërs een spiegel voor.

Hengelo e.o.