Volledig scherm
© Pixabay

Oude belastingschuld nekte De Washand in Goor, kans op overname

GOOR - „Het faillissement is als een mokerslag aangekomen. Ik ben er kapot van.” Zo reageert Ans Ketelaars van wasserij, stomerij en strijkservice De Washand in Goor op het bankroet dat de rechtbank in Almelo over haar bedrijf heeft uitgesproken. Een belastingschuld uit het verleden heeft De Washand uit Goor genekt.

De Washand aan de Nieuwenkampsmaten op bedrijventerrein Zenkeldamshoek blijft open. Curator Arco Blankestijn acht de kans ‘redelijk groot’ dat de wasservice binnenkort wordt overgenomen. „Er hebben zich verschillende gegadigden gemeld. In overleg met de rechter-commissaris is besloten niet de stekker eruit te halen. De Washand draaide met winst”, zegt Blankestijn.

Belastingschuld
Het faillissement was aangevraagd door de Belastingdienst wegens volgens de curator een belastingschuld uit het verleden. Blankestijn: „Die schuld staat los van de wasserette.” De omvang van die schuld bedraagt ongeveer 50.000 euro, aldus de curator.
De Washand ligt over deze schuld al geruime tijd met de Belastingdienst in de clinch. Zo is er ook al een rechtszaak in Arnhem over geweest, vertelt Ketelaars. Volgens haar heeft de rechtbank De Washand ten onrechte failliet verklaard.

Particulieren en bedrijven
De Washand bestaat sinds 2006. De wasserij, stomerij en strijkservice werd gerund door Ketelaars, haar man en twee medewerksters. De Washand werkt voor particulieren en bedrijven.

Kledingbank
Het faillissement heeft, zegt Ketelaars, geen gevolgen voor de kledingbank Van Katoen aan de Wijnkamp in Goor die zij enkele jaren geleden is begonnen. Bij Van Katoen kunnen mensen met een minimuminkomen gratis tweedehandskleding uitzoeken. Die kleding is beschikbaar gesteld door particulieren en bedrijven. Klanten worden naar deze organisatie doorverwezen door de gemeente en hulpverleningsinstanties.

Hengelo e.o.