Volledig scherm

Overijsselse Vrijwilligersprijs: 6 nominaties in Hof van Twente

Vier vrijwilligers en twee organisaties uit de Hof van Twente dingen mee naar de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018. In de categorie 'vrijwilligers' zijn Hennie Geerdink, Herman Paalman uit Markelo, Emkea Wenneker-Horjus uit Delden en Wim Geerdink uit Goor voorgedragen. Bij de organisaties doen de Stichting Franje Hof van Twente en de Deldense Sportweek een gooi naar de prijzen.

De individuele vrijwilligers zijn genomineerd voor hun inzet in de zorg of voor een vereniging. De Stichting Franje Hof van Twente bestaat pas sinds kort en komt voort uit het Rode Kruis. De organisatie heeft met ingang van 2019 de sociale activiteiten van de hulpverleningsorganisatie overgenomen. De Deldense Sportweek is een initiatief van de Stichting Sportplezier Hof van Twente en wordt ieder jaar in de maand juni in Delden gehouden.

Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs. Tot en met 7 februari kan er op www.overijsselsevrijwilligersprijs.nl gestemd worden op een organisatie of een van de individuele vrijwilligers. Ook is er dit jaar een zogenaamde trendprijs. "Het gaat hier om een trend die we zien in het vrijwilligerswerk." De prijzen worden uitgereikt op vrijdag 8 februari in het provinciehuis in Zwolle.

De OVP wordt in 2019 voor de negentiende keer gehouden en is een initiatief van de Provincie Overijssel. Het wordt georganiseerd door Arcon, in nauwe samenwerking met Sportservice Overijssel, Landschap Overijssel, Stimuland, OVKK, Zorgbelang Overijssel, VOSVI, Rijnbrink groep en Vrouwenplatform Carree.

  1. Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffenis
    PREMIUM

    Libische ontvoerder van Isra uit Goor vroeg om vergiffe­nis

    GOOR - Hasèn Aksema, die in 2004 zijn ex Marisse van der Burg in Goor vermoordde en hun dochter Isra ontvoerde naar zijn geboorteland Libië, heeft z’n voormalige schoonouders om vergeving gevraagd. Tegelijkertijd weigert de man die zijn levenslange celstraf in Nederland tot nog toe ontliep, mee te werken aan een weerzien tussen de grootouders en Isra. De peuter van toen wordt vandaag, ergens in Libië, 18 jaar.

Hengelo e.o.