Mariska in vol ornaat, als hoofdbrandmeester op erve Bussink aan de rand van Markelo. Ze is tien jaar vrijwilliger en sinds kort voorlichter.
Volledig scherm
PREMIUM
Mariska in vol ornaat, als hoofdbrandmeester op erve Bussink aan de rand van Markelo. Ze is tien jaar vrijwilliger en sinds kort voorlichter. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

Overlijden vriendin bepaalt levensweg van Markelose Mariska: ‘Je staat nu meer stil bij dingen die je wilt doen’

wat bezielt je?MARKELO - In de vensterbank staat Renske’s rouwkaart. Mariska Bussink (37) en haar vriendin zijn tegelijk zwanger. Renske verliest de strijd tegen borstkanker. „Je staat nu meer stil bij dingen die je wilt doen”, zegt de brandweervrouw.

  1. Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninkskotten levert prachtige plaatjes op
    Met foto's

    Auto’s total loss, zand vliegt in het rond: autorodeo Penninks­kot­ten levert prachtige plaatjes op

    Het begint een goede traditie te worden, de autorodeo tijdens de Pinksterfeesten Penninkskotten in Enschede (op het randje van Losser). Ook deze zondag leverde het een aantal hele mooie plaatjes op. Op een goede baan werden er de nodige rondjes gereden en het zand vloog in het rond. Lang niet iedereen haalde de finish, maar voor de bezoekers - die massaal langs de kant van de baan stonden - maakte ook dat het een evenement om met volle teugen van te genieten. En het zonnetje, die hielp natuurlijk ook goed mee.
    Enschede