Volledig scherm
© Frans Nikkels

Parochiehuis Delden krijgt andere naam

DELDEN - Voor veel Deldenaren zijn de witte letters op het pand aan de Langestraat een vertrouwd gezicht. Maar per september verdwijnt de naam Parochiehuis van de historische gevel.

Het multifunctionele gebouw heeft een verbouwing ondergaan, wat voor eigenaar Stichting Beheer Registergoederen (SBR) aanleiding is om het Parochiehuis om te dopen.

Met de nieuwe naam, die pas bij de heropening op 17 september bekend wordt gemaakt, wil de SBR meer doelgroepen aan het Parochiehuis binden. „Een naam die meer past bij wat er allemaal te doen is, meer seculier”, laat Bart Schurink van SBR weten. „Dat ligt natuurlijk wat gevoelig, omdat de naam voor veel mensen vanzelfsprekend is. Maar wij moeten als organisatie naar de toekomst kijken. We horen vaak dat door de naam veel mensen niet weten dat hier allerlei verenigingen zitten. Van toneel tot aan yoga.”

Katholiek
Het Parochiehuis heeft een katholieke achtergrond en is sinds 1 januari 2016 in beheer van SBR. Het gebouw is in opdracht van de kerk in 1935 gebouwd, om katholieke verenigingen en instelingen in Delden onderdak te bieden. In de oorlogsjaren deed het pand dienst als toevluchtsoord. Het huis kwam in 2005 in handen van de gemeente Hof van Twente. Na een grondige verbouwing vestigden tal van verenigingen zich in het pand, waar de authentieke sfeer blijft behouden.

Hengelo e.o.